Neskončite v nemocnici


Chceli by ste raz vlastniť motorku? Na motorku potrebujete mať získanú špeciálnu skupinu na vodičskom preukaze. Na motorke by ste mali vedieť veľmi dobre jazdiť, aby ste zbytočne nespôsobovali rôzne havárie. Havárie na motorkách sú veľmi nepríjemné, dokonca niekedy až smrteľné. Tým by ste sa mali vyvarovať práve bezpečnou jazdou. Ako si zaistíte bezpečnosť pri jazde na motorke? Zakúpte si rôzne bezpečnostné ochranné pomôcky. Je to napríklad najmä prilba, ktorá vás ochráni pri páde z motorky. Následky pri udretí hlavy môžu byť katastrofálnymi až celoživotnými.

 

motorkár

 

Určite by ste nechceli skončiť zle len za to, že ste nedodržiavali maximálne povolenú rýchlosť alebo nemali na hlave nasadenú prilbu. Zákon zakazuje jazdu na motorke bez prilby. Prilba vám vie zachrániť život. Musíte mať aj motorkárske vybavenie, ktoré zabráni prudkému nárazu vetra pred vašou pokožkou. Uvedomte si, že ak chcete vlastniť motorku, musíte sa riadiť predpismi. Mnoho motorkárov jazdia ako šialení a ohrozujú ostatných účastníkov cestnej premávky. Vy môžete jazdiť predpisovo. Už ste niekedy videli poctivého motorkára na veľmi silnej motorke ako ide pomaličky?

 

motorka

 

Vychutnávanie si jazdy na motorke je veľmi krásny pocit. Avšak musíte si uvedomiť, že motorka má svoju váhu. Nie je vhodná pre maličké a štíhle ženy. Na motorku musíte mať silu v tele. Len tak budete schopný ovládať motorku. Jazda na motorke môže byť nebezpečná, no za to aj veľmi odvážna. Získate potrebný adrenalín a viete zažívať aj veľa dobrodružstva. Na motorke môžete cestovať na mnohé miesta, ktoré ste ešte nenavštívili. Nemusíte čakať v dlhých kolónach. Budete mať motorku, takže sa rýchlo preštrikujete pomedzi ostatné automobily a nezostanete dlho v kolóne. Niekedy by ste však mali dávať veľký pozor, ak sa v takejto kolóne ocitnete. Jazdite naozaj veľmi bezpečne a dodržiavajte dopravné predpisy a značenia.